Persoonlijk contact met Franchise Match
Disclaimer
Privacy
Testimonials
© Franchise Match BV
Ga naar de formules die misschien bij u zouden kunnen passen
Benodigde investeringen
Voor de start maar ook gedurende  de looptijd van de franchiseovereenkomst is er sprake van al dan niet verplichte investeringen. Dit kunnen vervangingen, aanpassingen van het assortiment zijn,vernieuwing van apparatuur of zelfs trainingen.
U bent aan het onderzoeken wat uw mogelijkheden zijn als het gaat om het ondernemen met een franchise. U wilt een eigen zaak opbouwen. Als het goed is bekijkt u dan welke formule het best bij u past. Een formule met landelijke bekendheid en bewezen succes, of misschien een startende keten in een deel van de markt waar nog volop groei zit. In alle gevallen geldt hier dat er sprake zal zijn van een investering. Welke investeringen gaat u tegenkomen? Hoe denkt u dat te gaan financieren?

Wanneer u als ondernemer toetreedt tot een formule, begint het net als bij elke onderneming met investeren. Daarvoor is wat eigen vermogen een mooi begin. Maar de meeste ondernemers zoeken een financiering voor hun eigen zaak.

Eigen vermogen franchisenemer: Formules die franchisenemers werven, hanteren een bepaald eigen vermogen als voorwaarde om toe te mogen treden. Niet alleen is uw eigen vermogen een basis voor verdere financiering, maar ook moet u de periode overbruggen tot uw nieuwe onderneming rendement maakt. Voor u het weet bent u een half jaar verder; die tijd moet u wel financieel kunnen doorkomen.
Investeringen
Aansluiten
Financiering
De laatste jaren hebben banken hun normen voor kredietverlening aangescherpt. Er wordt scherper dan voorheen gekeken naar risico’s en zekerheden. Met name voor MKB-kredieten, bedragen tot zo’n € 250.000, blijkt het lastig te zijn. In de sector zoeken ondernemers steeds meer naar andere oplossingen voor hun financiering.

Fools, Friends and Family (FFF) is Engelse uitdrukking als het gaat om het verkrijgen van funding voor een formule. De eerste gang is dan ook om bij familie, vrienden of mensen die u kent te informeren naar de mogelijkheden om daar geld te lenen. Er zijn daarvoor interessante, fiscale regelingen voor.

Crowdfunding wordt steeds meer populair onder startende franchisenemers, die op zoek zijn naar kapitaal. Dat merken diverse crowdfundingsplatforms. Als uw businessplan voldoet aan de criteria, dan is het mogelijk om anderen in u te laten investeren. Veel van de plannen die aan de selectiecriteria voldoen, slagen er in om binnen een bepaalde termijn het doelbedrag binnen te halen.
Bijna alle franchise-formules vragen een bedrag om tot de formule toe te treden. Vaak wordt hieraan gerefeerd als de ‘entree fee’. Vaak wordt u voorzien van lijstjes van wat u allemaal krijgt voor deze entree fee. Dat gaat van handboek tot checklijst en van een IT backoffice tot training.
De praktijk is dat u al die materialen altijd nodig heeft om uw franchisevestiging te kunnen exploiteren. In de praktijk komt het er op neer dat u met de Entree Fee het recht koopt om gebruik te mogen maken van het merk, het operating systeem en de aanwezige kennis (Intellectual Property). Hoe bekender het merk, hoe meer u waarschijnlijk zult moeten betalen voor de entree fee. Het bedrag dat kan variëren van enkele duizenden tot vele tienduizenden euro’s is een soort van voouitbetaalde goodwill.

Naast de entree fee betaalt u als franchisenemer een jaarlijkse franchise fee. Dat bedrag is meestal gerelateerd aan uw omzet; maar het kan ook een vast bedrag zijn.

U start en hebt meer investeringen dan de entree fee alleen. U moet investeren in de aankoop of huur van een pand. Hoe groter de vestiging, hoe hoger de kosten. U moet veelal ook geld steken in de inrichting, marketing en sales, kassasysteem en boekhouding, verzekering, personeel… En dat nog voordat u een euro omzet hebt gemaakt.